Demoveld effect groenbemesters in boomteelt

Delphy heeft in het Overijsselse Saasveld een demoveld groenbemesters aangelegd om het effect en de rol van groenbemesters te demonstreren.

Demoveld+effect+groenbemesters+in+boomteelt
© Delphy

Vanuit het POP III-project 'Meer weten van Water, bodem en waterkwaliteit' is er vorige week op een perceel bij een boomkweker in Saasveld een demoveld aangelegd met zes verschillende groenbemesters. De groenbemesters zijn gezaaid in stroken van 3 meter breed.

Het wordt steeds duidelijker dat de rol van groenbemesters steeds belangrijker wordt. Dit voor verbetering van de bodem, het verhogen van het organischestofgehalte en de interactie met aaltjes. Het doel van deze demo is meerledig: bemonstering op aaltjes, wat doet een groenbemester hierop? Wat voor rol kan een groenbemester spelen in de verbetering van de bodemvruchtbaarheid en de bodem? Welke groenbemesters zijn er en hoe zijn deze inpasbaar op je bedrijf en in de bedrijfsstrategie?


Voor- en nadelen

In het najaar vindt een bijeenkomst plaats waarbij ook de effectieve organischestofvoorziening van de groenbemesters wordt besproken en alle voor- en nadelen met betrekking tot aaltjes in relatie tot de inzet van groenbemesters. Het perceel is in kaart gebracht met een bodemscan, zodat er voldoende informatie beschikbaar is over de bodemkwaliteit van het perceel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer