Definitief streep door stal Weerselo

Een boer uit Weerselo mag definitief geen stal voor achtduizend varkens bouwen in het gebied tussen Weerselo en Saasveld. De Raad van State heeft bepaald dat gemeente Dinkelland het bestemmingsplan hiervoor terecht niet heeft herzien.

Definitief+streep+door+stal+Weerselo
© Huisman Media

De agrarische onderneming was naar de Raad van State gestapt om aanpassing van het bestemmingsplan af te dwingen. Het bedrijf betwistte de beoordeling van de gemeente dat uit zijn aanvraag voor de grote stal onvoldoende bleek dat er op de huidige locatie geen ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Het college liet in 2017 een onderzoek uitvoeren door een extern bureau. Daaruit zou volgens RTV Oost zijn gebleken dat er voldoende bestaande locaties waren waar de ondernemer gebruik van zou kunnen maken. Het was de reden om het verzoek voor de grote stal af te wijzen. De Raad van State gaat in die argumentatie mee.

Motie van wantrouwen

De kwestie leidde in 2017 tot een bestuurscrisis in de gemeente Dinkelland. Eric Kleissen, destijds CDA-wethouder, wilde dat de raad zou instemmen met de aanvraag van de boer. Lokaal Dinkelland, coalitiepartij, wilde dat niet. Een en ander leidde tot een motie van wantrouwen tegen Kleissen, waarna de twee coalitiepartijen braken en drie van de vijf wethouders opstapten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer