Onderzoekers%3A+%27Geen+verband+corona+met+andere+ziekte%2Duitbraken%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Onderzoekers: 'Geen verband corona met andere ziekte-uitbraken'

Er is geen verband tussen het voorkomen van corona in Noordoost-Brabant en andere ziekte-uitbraken in deze regio. Dat stelt Wageningen Bioveterinary Research.

Weliswaar is Noordoost-Brabant volgens het onderzoekscentrum een gebied met veel pluimvee, varkens en nertsen. En over het algemeen is daar ook meer stof in de lucht. 'Maar we zien geen verband tussen deze uitbraak en eerdere uitbraken van andere dierziekten, want dit zijn hele andere ziektes met andere mechanismen van verspreiding', stelt Wageningen Bioversity Research in een vraag en antwoord.


Volgens het onderzoekscentrum vertoonden op de twee door corona getroffen nertsenhouderijen slechts enkele nertsen ziekteverschijnselen. Doordat de nertsen weinig tot geen contact met elkaar hebben, lijkt het hier te gaan om een acute uitbraak. Bedrijven zijn al snel over de piek van de ziekte heen. Daarom lijkt de kans klein dat nertsen als een reservoir van het virus gaan functioneren.


Weer

 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  20 %
Meer weer