Boeren slaan terug naar gemeente Apeldoorn

'Als ze me slaan, sla ik terug', zegt bestuurder Hanneke Stegeman van LTO Noord-afdeling Zuid Oost Veluwe. Ze is boos op gemeente Apeldoorn. Een meerderheid van de raadsleden wil de intensieve veehouderij op slot zetten.

'Een dikke vinger is misschien wat veel', zegt varkens- en melkveehouder en LTO-afdelingsbestuurder Harrie Beekman uit Beemte Broekland. 'Maar ik ben wel benieuwd hoe gemeente Apeldoorn dit voor elkaar wil krijgen.' Dat vraagt Stegeman zich ook af. 'Het is weer praten over, in plaats van met de boeren.'

In de motie staat dat de wethouder in gesprek moet gaan met intensieve veehouders of die wellicht hun intensieve bedrijfsvoering willen beëindigen. 'Dat gesprek zal er misschien wel komen, maar dat we ook stoppen, is maar zeer de vraag', meldt Beekman. 'Dat hangt er helemaal vanaf wat de gemeente er tegenover stelt.' Stegeman gaat nog een stapje verder. 'Als mensen ons niet op een correcte manier behandelen, hebben ze aan mij een kwaaie.'


Boterham verdienen

'Als ik intensief moet halveren, moet de opbrengstprijs de lucht in, want ik wil wel gewoon een boterham kunnen verdienen', vertelt Beekman. Hij wil best een stap zetten. 'Iets linksom of rechtsom is niet erg als de kosten maar worden betaald.'

Beekman is bang dat dit besluit in Apeldoorn over slaat op andere gemeentes. 'Als ik de visie van provincie Gelderland al zie, zit die in dezelfde denkrichting.' Stegeman haakt daarop in. 'Ga als gemeenteraad niet roepen, wij gaan de wereld veranderen vanuit Apeldoorn, want dat ga je echt niet redden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer