CDA+Overijssel+vraagt+actie+van+Schouten
Nieuws
© Dirk Hol

CDA Overijssel vraagt actie van Schouten

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet de veevoermaatregelen sneller doorrekenen of uitstellen. Hiertoe roept de CDA-Statenfractie van provincie Overijssel op.

Vertrouwen van boeren in de overheid is broodnodig voor de verdere stikstofaanpak, vinden de CDA-Statenleden Karin van der Toorn en Jeroen Piksen. 'Ook voor de opgaven waarvoor de provincie nog staat, zoals de gebiedsgerichte aanpak die nodig is voor natuurherstel en vergunningen voor economische activiteiten die stikstofbelasting veroorzaken.'


Onbegrijpelijk

Een door de Tweede Kamer aangenomen motie van Jaco Geurts (CDA) en Mark Harbers (VVD) heeft ervoor gezorgd dat de minister zowel de eigen maatregel als het alternatief van de melkveesector laat doorrekenen. 'Het resultaat wordt pas eind augustus verwacht, terwijl de voermaatregel al op 1 september van kracht wordt. Dit tijdpad is onbegrijpelijk.'


De Overijsselse christendemocraten vinden bovendien dat de minister arbitrage moet overwegen als de doorrekening weinig tot geen verschil oplevert tussen haar voermaatregel en het alternatief uit de melkveesector.

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer