CDA voelt onmacht na voerspooroptreden Schouten

Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) voelt 'diepe onmacht' na het optreden van landbouwminister Carola Schouten tijdens het laatste debat over het voerspoor. Dat vertelde hij tijdens een bezoek aan melkveehouderij Verheul in Witteveen, op 17 juli.

'In de week dat bekend werd dat de minister er niet uit was gekomen met de sector, heb ik diepe onmacht gevoeld. Omdat alle signalen erop wezen dat ze er samen uit zouden komen', zegt Geurts.

Daarom diende het CDA samen met de VVD een motie in waarin staat dat het PBL het alternatief vanuit de sector moet doorrekenen. Die motie haalde een meerderheid in de Kamer. Geurts: 'Ik verwacht echt dat de minister de motie gaat uitvoeren, in het belang van de agrarische sector.'

De teleurstelling over de voermaatregel is ook groot bij melkveehouder Anneke Verheul. 'We zijn niet blij met al die maatregelen die steeds op ons afkomen. Ze zijn lastenverzwarend en kostprijsverhogend. Het moet wel allemaal kunnen.'

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer