Boeren+blokkeren+Lelystad+Airport
Nieuws
© Peter Smit

Boeren blokkeren Lelystad Airport

Een groep boeren heeft donderdagavond 9 juli met trekkers de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat.

De sfeer ter plaatse is rustig, stelt de politie. Twee boeren zouden kort door de toegangspoort het luchthaventerrein zijn opgereden, maar verlieten dat weer toen de politie eraan kwam.

In Dronten vond donderdag eerder op de avond een boerenprotest met enkele tientallen trekkers plaats in het centrum. De boeren vroegen aandacht voor de regelgeving die de agrarische sector naar hun idee volledig klem zet.

De trekkers stonden rijendik op het Meerpaalplein, zoals eerder op de dag afgesproken met de gemeente. Enkele boeren spraken met burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Dronten.


Ondanks dat de demonstratie niet op tijd was aangekondigd, kwam de gemeente de demonstranten tegemoet om het protest 'zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen'.

De protestactie in Dronten is een initiatief van Agractie. De actiegroep maakte zich woensdag nog zorgen over het verbod op het gebruik van landbouwvoertuigen bij demonstraties, zoals afgekondigd in de drie noordelijke provincies. De organisatie ziet hierdoor de kans op escalatie toenemen.

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer