Vijftig aanhoudingen bij boerenprotest afvalverwerker

UPDATE - Tientallen boeren met trekkers hebben woensdagmorgen geprobeerd het afvalverwerkingscomplex van Attero in het Drentse Wijster te blokkeren. De politie deelde aanvankelijk boetes uit omdat het sinds maandag verboden is om in Drenthe trekkeracties uit te voeren. Inmiddels zijn zeker vijftig boeren opgepakt.

Vijftig+aanhoudingen+bij+boerenprotest+afvalverwerker
© Gertjan van der Wal

De boeren trokken zich na de actie bij Attero met hun trekkers terug op een nabijgelegen loonbedrijf. Daar en elders werden later op de ochtend zeker vijftig boeren aangehouden omdat ze weigerden te vertrekken. De politie is in grote aantallen ter plaatse en wordt bij de actie ondersteund door de Mobiele Eenheid.


Een andere boerenactiegroep heeft dinsdagavond, onder toeziend oog van agenten, een ontmoeting gehad met milieuactivist Johan Vollenbroek. De boeren overhandigden de voorman van Mobilisation for the Environment (MOB) een brief waarin ze hun visie geven op de stikstofproblematiek in de landbouw.


Programma Aanpak Stikstof

Meer dan honderd trekkers tuften in de loop van dinsdag richting het woonadres van Vollenbroek. Zijn organisatie MOB wist eerder met succes een streep te zetten door het Programma Aanpak Stikstof (PAS) dat de milieuactivist aanvocht bij de Raad van State.


De politie verhinderde een ontmoeting bij het huis van de MOB-voorman. Op een terrein in de buurt is uiteindelijk afgesproken om elkaar te treffen. De boeren overhandigden daar een brief aan 'stikstofbestrijder' Vollenbroek, die werd opgehaald door de politie. Het gesprek is in goede harmonie verlopen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer