Verbod op trekkerprotesten in Noord-Nederland

Protesten met landbouwvoertuigen in Noord-Nederland zijn tot volgende week maandag 13 juli verboden. Veiligheidsregio's Groningen en Drenthe stelden maandag 6 juli een verbod in. Veiligheidsregio Fryslân volgde dinsdagochtend.

Verbod+op+trekkerprotesten+in+Noord%2DNederland
© niels de vries

De veiligheidsregio's komen met het verbod, omdat 'de afgelopen dagen demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware landbouwvoertuigen op verschillende plekken hebben geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties'.

Bij distributiecentra van Aldi en Poiesz in Drachten en Sneek vonden maandagavond 6 juli protestacties plaats.


Farmers Defence Force roept boeren en sympathisanten die willen protesteren op om gebruik te maken van het 'recht van bezwaar'. 'Begraaf die ambtenaren onder kilo's papier. Laat ze nog maandenlang spijt hebben van hun oorlogsverklaring aan de boeren van Nederland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer