
Teelttechniek van hop heeft invloed op smaak bier
Niet alleen het ras, maar ook de combinatie van omgevingsfactoren en teelttechniek van hop hebben invloed op het geheel van smaak, aroma en mondgevoel van bier.
Voor het eerst is dit verband aangetoond. Het gaat om Belgisch onderzoek door De Proefbrouwerij, in samenwerking met UGent en ILVO, waarbij een brede set van commercieel relevante hoprassen onder de loep is genomen.
Hop is een van de sleutelingrediënten in de bierproductie en is in grote mate bepalend voor de bitterheid, het aroma en de finale flavour. De specifieke karakteristieken in bier zijn grotendeels afhankelijk van het gebruikte hopras (of combinatie van rassen) en van de toegepaste hopdoseringen en technologieën.
Specifieke karakteristieken
Nu weten we dat naast het ras ook omgevingsfactoren en teelttechniek specifieke effecten hebben op de eigenschappen van bier. Hoppartijen van eenzelfde ras, maar geteeld in uiteenlopende regio's - Australië, België, Duitsland, Idaho en Washington - bezitten verschillende specifieke karakteristieken.
Lees ook
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuwste vacatures
Bedrijfsleider Vertify
Vertify - Zwaagdijk
Projectleider Duurzame Veehouderij
Wij.land - Abcoude
Onderzoeker/docent Agrarisch Bodem- en Waterbeheer
Aeres Hogeschool - Dronten
Financieel / bedrijfseconomisch medewerkers land- en tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Voorzitter ZuivelNL
Gasseling Search - Den Haag