Teelttechniek van hop heeft invloed op smaak bier

Niet alleen het ras, maar ook de combinatie van omgevingsfactoren en teelttechniek van hop hebben invloed op het geheel van smaak, aroma en mondgevoel van bier.

Teelttechniek+van+hop+heeft+invloed+op+smaak+bier
© René Eijsink

Voor het eerst is dit verband aangetoond. Het gaat om Belgisch onderzoek door De Proefbrouwerij, in samenwerking met UGent en ILVO, waarbij een brede set van commercieel relevante hoprassen onder de loep is genomen.

Hop is een van de sleutelingrediënten in de bierproductie en is in grote mate bepalend voor de bitterheid, het aroma en de finale flavour. De specifieke karakteristieken in bier zijn grotendeels afhankelijk van het gebruikte hopras (of combinatie van rassen) en van de toegepaste hopdoseringen en technologieën.


Specifieke karakteristieken

Nu weten we dat naast het ras ook omgevingsfactoren en teelttechniek specifieke effecten hebben op de eigenschappen van bier. Hoppartijen van eenzelfde ras, maar geteeld in uiteenlopende regio's - Australië, België, Duitsland, Idaho en Washington - bezitten verschillende specifieke karakteristieken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer