Teelttechniek van hop heeft invloed op smaak bier
Niet alleen het ras, maar ook de combinatie van omgevingsfactoren en teelttechniek van hop hebben invloed op het geheel van smaak, aroma en mondgevoel van bier.
Voor het eerst is dit verband aangetoond. Het gaat om Belgisch onderzoek door De Proefbrouwerij, in samenwerking met UGent en ILVO, waarbij een brede set van commercieel relevante hoprassen onder de loep is genomen.
Hop is een van de sleutelingrediënten in de bierproductie en is in grote mate bepalend voor de bitterheid, het aroma en de finale flavour. De specifieke karakteristieken in bier zijn grotendeels afhankelijk van het gebruikte hopras (of combinatie van rassen) en van de toegepaste hopdoseringen en technologieën.
Specifieke karakteristieken
Nu weten we dat naast het ras ook omgevingsfactoren en teelttechniek specifieke effecten hebben op de eigenschappen van bier. Hoppartijen van eenzelfde ras, maar geteeld in uiteenlopende regio's - Australië, België, Duitsland, Idaho en Washington - bezitten verschillende specifieke karakteristieken.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
T7.220 Auto Command CVT
Gebruikt, € 45.000
-
Gebruikt, P.O.A.
-
Pottinger Novacat 305 3-puntsmaaier
Gebruikt, P.O.A.
-
Gandy P45 Forage Granulaatdoseerapparaat
2015, € 950
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Proefveldmedewerk(st)er
Corteva agrisciences - NL
Weer
-
Zondag2° / -2°5 %
-
Maandag2° / 0°5 %
-
Dinsdag5° / 2°5 %