Next+Genetix+en+PIC%2DNL+gaan+voor+25+procent+marktaandeel+bij+zeugen
Nieuws
© Jos Thelosen

Next Genetix en PIC-NL gaan voor 25 procent marktaandeel bij zeugen

Next Genetix en PIC-NL gaan per 1 juli samen de zeugenlijnen Danic en Camborough in de markt zetten. Die samenwerking moet bij de zeugen leiden tot een groei van het marktaandeel van nu 11 naar 25 procent in de komende jaren.

De samenwerking richt zich voornamelijk op de zeugenlijnen, de eigen aanfokbedrijven in het bijzonder, die vier zeugenlijnen kunnen benutten binnen dezelfde overeenkomst, zegt Marcel Giesen van Next Genetix. Met name daar ziet hij groeimogelijkheden.

PIC-NL claimt in Nederland een marktaandeel van ruim 50 procent bij de eindberen, terwijl 85 procent van de klanten van Next Genetix een PIC-eindbeer gebruikt. 'We kunnen een totaalpakket genetica aanbieden', aldus Giesen.

PIC-NL en Next Genetix geven verder aan dat ze elkaar 'goed aanvullen om samen genetische vooruitgang, bedrijfsresultaat en diergezondheid op varkensbedrijven een boost te geven'.


Slag in efficiency

In de situatie die per 1 juli ontstaat, wordt de zeugengenetica vermarkt onder de naam Next Genetix. PIC-NL houdt de focus op het advies en de verkoop de berenlijnen. 'De samenwerking tussen PIC-NL en Next Genetix is een samenwerking vanuit kracht', zegt Paul van der Meijden van PIC-NL. 'Samen beschikken we over vier zeer interessante zeugenlijnen. Daarmee hebben we voor ieder varkensbedrijf een passend product', vult Giesen aan.

De samenwerking is ook een antwoord op de verdere krimp en schaalvergroting van de Nederlandse varkenshouderij die beide fokkerij-organisaties voorzien. 'Een slag in efficiency die ook ruimte biedt voor een verdere specialisatie binnen onze teams', zegt Giesen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer