Stigas+lanceert+coronachecklist+voor+werk+in+land%2D+en+tuinbouw
Nieuws
© Mirjamphotography.nl

Stigas lanceert coronachecklist voor werk in land- en tuinbouw

Arbo-organisatie Stigas heeft een coronachecklist beschikbaar gesteld voor de agrarische en groene sectoren. Hiermee kunnen bedrijven nagaan of de maatregelen die zij nemen tegen de verspreiding van het coronavirus afdoende zijn, mede ook voor de Inspectie SZW.

De nieuwe lijst is een aanvulling op de al langer bestaande risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) en is hier te downloaden, naast het Protocol Agrarische sectoren en de poster met maatregelen tegen corona in de land- en tuinbouw..

‘Bedrijven die inmiddels gebruik maken van de digitale RIE van Stigas kunnen maatregelen die uit de checklist naar voren komen uploaden in het RIE-systeem, waarmee deze onlosmakelijk deel uitmaken van de RIE’, licht Peter Loef van Glastuinbouw Nederland toe.


Controle tijdens inspecties

De Inspectie SZW verwacht van bedrijven dat ze in hun RIE aandacht besteden aan besmettingsgevaar door het coronavirus en controleert daar tijdens inspecties op. De Inspectie SZW geeft aan dat de checklist een goed hulpmiddel is voor bedrijven om hun RIE uit te werken.

‘De bedrijven die inmiddels met de digitale RIE van Stigas werken, worden de komende dagen individueel geattendeerd op de nieuwe checklist’, laat Albert van der Burg van Stigas weten.Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer