Tool maakt melkveebedrijf veiliger

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op een melkveebedrijf. Veiligheid begint met een goed inzicht in de risico's op het bedrijf. Stigas heeft speciaal voor de melkveehouderij nu een digitale tool ontwikkeld, een risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE).

Cijfers tonen aan dat in de agrarische sector nog steeds relatief veel ongevallen gebeuren, vaak met ernstige afloop. In de melkveehouderij zijn bijvoorbeeld ongevallen met mestgassen een bekend fenomeen.

Verbeteracties

Stigas, het kennisinstituut op het terrein van gezond en veilig werken in de agrarische sectoren, komt voor de melkveehouderij nu met een gebruikersvriendelijke, digitale tool: RIE. Deze tool helpt ondernemers risico's in kaart te brengen en waar nodig verbeteracties in te plannen om risico's te verkleinen.

Het gaat daarbij uiteindelijk om meer veiligheid voor het gezin van de melkveehouder en eventuele werknemers en andere erfbetreders.

Weer

 • Dinsdag
  15° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 6°
  20 %
Meer weer