Innovatiefonds+voor+versterking+biodiversiteit
Nieuws
© Twan Wiermans

Innovatiefonds voor versterking biodiversiteit

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel lanceert een innovatiefonds voor projecten die structureel bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit. Ook boeren kunnen hiervoor aanvragen indienen.

Het ‘Samen voor biodiversiteit’ Innovatiefonds wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en keert maximaal 25.000 euro uit per project. Hierbij moet het gaan om innovatieve vormen van samenwerking tussen grondgebruikers, burgers en bedrijven.


‘We denken bijvoorbeeld aan natuurbeheerders, boeren en gemeenten die, samen met burgers, het beheer in hun gebied op elkaar afstemmen,’, zegt voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel Louise Vet.

Iedereen met een goed projectvoorstel om de biodiversiteit in de eigen omgeving te herstellen kan een aanvraag indienen, zegt Vet. Hierbij kan ook gaan om ketenpartijen die samen met boeren en burgers het verdienmodel voor biodiverse boerenbedrijven verbeteren.


Aanvragen indienen

In 2020 en 2021 reserveert het Deltaplan Biodiversiteitsherstel 200.000 euro per jaar voor het Innovatiefonds. De maximale bijdrage per project is 25.000 euro, maar aanvragen voor lagere bedragen komen ook in aanmerking. Afhankelijk van de kwaliteit van de ingediende aanvragen worden meerdere toekenningsrondes uitgezet per jaar.

Projectvoorstellen kunnen tot en met vrijdag 31 juli 2020 worden ingediend via de website van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Hier zijn ook de criteria voor toekenning te vinden


Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer