Veel inzendingen prijsvraag verbeteren biodiversiteit

Bijna honderd voorstellen zijn er ingestuurd voor de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel maakt donderdag bekend welke tien finalisten meedingen om de twee hoofdprijzen van 25.000 euro om het eigen project te realiseren.

Veel+inzendingen+prijsvraag+verbeteren+biodiversiteit
© Albert Heijn

De Samen voor Biodiversiteitsprijs is een initiatief van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. Uit 98 inzendingen van boeren en burgers uit het hele land selecteerde de jury tien finalisten.

'We zijn aangenaam verrast door de hoeveelheid inzendingen. Het bruist van de positieve energie om samen de biodiversiteit een boost te geven', zegt juryvoorzitter Louise Vet. Volgens de jury is de kwaliteit van de inzendingen gemiddeld erg hoog.

Samenwerking boeren en burgers

Op basis van de volgende criteria bepaalde de jury de finalisten: mate van samenwerking tussen boeren en burgers, bijdrage aan biodiversiteitsherstel, mate van inspiratie voor anderen en de financiële haalbaarheid van het project.


De prijs heeft als doel het stimuleren van samenwerkingen tussen boeren en particulieren om samen de biodiversiteit in het gebied waarin zij wonen en werken te versterken. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds.

De finalisten

• It Heidenskip – duurzaam vogelgebied It Heidenskip (Friesland)
• Waldboeren in de Meerwijk - Groesbeek (Gelderland)
• Een b(l)oeiend puzzelstuk in de Ooijpolder - Ooijpolder (Gelderland)
• Bloeiende bermen binden burgers en boeren - Ens (Flevoland)
• Van Boomgaard naar Perenbos - Wijk bij Duurstede (Utrecht)
• De kening te ryk yn 'e Greidhoeke - De Greidhoeke (Friesland)
• (B)oerburgerbos - Zevenbergschen Hoek (Noord Brabant)
• Het Kuilenburger polderplan - Culemborg (Gelderland)
• Noordpolder natuurlijk! - Noordpolder (Noord-Holland)
• Salland biodivers - Salland (Overijssel)

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer