Onderzoek+naar+fiscale+reservering+voor+calamiteiten
Nieuws
© Twan Wiermans

Onderzoek naar fiscale reservering voor calamiteiten

Het kabinet gaat samen met het Nederlandse landbouwbedrijfsleven onderzoeken of er een fiscale regeling kan komen, waarbij boeren en tuinders in goede tijden geld opzij kunnen zetten dat ze in slechte tijden kunnen gebruiken om calamiteiten op te vangen.

De Tweede Kamer heeft het kabinet de opdracht gegeven de mogelijkheden van zo'n regeling in kaart te brengen. Als calamiteit waarvoor de reservering nodig is, moet worden gedacht aan onder meer perioden van droogte of leegstand na een dierziekte. Het is de bedoeling dat het onderzoek voor maart 2021 is afgerond.

De Tweede Kamer heeft besloten tot dit onderzoek op initiatief van Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA). Hij heeft in het verleden vaker voor zo'n reserving gepleit. Vandaag kreeg zijn motie voldoende steun om het onderzoek in gang te zetten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer