RVO+geeft+verklaring+voor+overbruggingskrediet+af
Nieuws
© Pixabay

RVO geeft verklaring voor overbruggingskrediet af

RVO.nl is gestart met het afgeven van verklaringen over de EU-betalingen waar boeren dit jaar recht op hebben. Ondernemers met acute financiële problemen kunnen zo'n verklaring gebruiken voor het aanvragen van een overbruggingskrediet bij de bank.

Enkele weken geleden besloot het ministerie van LNV om af te zien van een vervroegde uitbetaling in verband met de extreme droogte. Brussel biedt de mogelijkheid om vanaf de tweede helft van oktober een deel van het bedrag uit te betalen. Het gevolg daarvan kan echter zijn dat de betaling van het complete bedrag veel later komt dan normaal.

Minister Carola Schouten liet weten dat RVO.nl per bedrijf verklaringen zal gaan verstrekken over de directe betalingen die in het verschiet liggen. Ze komen niet automatisch, boeren moeten daar wel zelf om vragen

Ondernemers met liquiditeitsproblemen kunnen met de verklaring bij de bank een overbruggingskrediet aanvragen. Op de website van RVO.nl staat nu een verwijzing naar de verklaring.

Geen garantie

De banken hebben inmiddels aangegeven dat zo'n verklaring een positieve invloed kan hebben op de beslissing over het verlenen van een overbruggingskrediet. Het is echter geen garantie, elke kredietaanvraag wordt individueel beoordeeld en moet voorzien zijn van de gebruikelijke informatie en gegevens.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer