Regels+import+pluimvee+vanuit+Belgi%C3%AB+versoepeld
Nieuws
© Dick van Doorn

Regels import pluimvee vanuit België versoepeld

Het uitvoeringsbesluit met restricties voor de import van pluimvee vanuit België is ingetrokken.

Het betekent concreet dat import van pluimvee niet meer alleen is toegestaan van bedrijven waarvan aantoonbaar is vastgesteld dat de betreffende koppels vrij zijn van antistoffen van Aviaire Influenza (AI). Het uitvoeringsbesluit import België was in augustus 2019 van kracht geworden binnen IKB Ei vanwege de H3N1 situatie in België.

Op advies van het Centraal College van Deskundigen van IKB Ei is besloten om het betreffende uitvoeringsbesluit in te trekken. Het risico op H3N1, een laagpathogene vorm van vogelgriep, in België is minimaal. De dieren die België verlaten, zijn voorzien van een gezondheidscertificaat.


Fysieke controle

Dit certificaat wordt afgegeven door de dierenarts van de Belgische Veterinaire dienst en is afgegeven na fysieke controle van de dieren. Ook monitoren de nationale monitoringsprogramma’s in Nederland en in België de situatie op het gebied van AI doorlopend.

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer