Vogelgriep+treft+dieren+hobbyhouder+bij+Leipzig
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vogelgriep treft dieren hobbyhouder bij Leipzig

In de achtertuin van een hobbypluimveehouder in het Duitse Bad Lausick bij Leipzig zijn 24 vogels overleden aan de vogelgriep. Het gaat om de hoogpathogene H5N8-variant.

In totaal hield de persoon 38 kippen en zes eenden. De overige twintig dieren zijn afgemaakt, meldt werelddiergezondheidsorganisatie OIE. Rond het bedrijf zijn maatregelen getroffen om uitbreiding van de ziekte te voorkomen.


Het Nederlands pluimveehoudersplatform Avined vraagt ondernemers om de bioveiligheid op het bedrijf goed in de gaten te blijven houden en zorgvuldig om te gaan met contacten in het gebied in Duitsland en andere Oost-Europese landen waar de H5N8-variant is aangetroffen.

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer