Dierenbescherming+wil+verbod+op+koloniekooien
Nieuws
© Alex J.de Haan

Dierenbescherming wil verbod op koloniekooien

De Dierenbescherming roept landbouwminister Carola Schouten op om alle kooisystemen voor leghennen in Nederland te verbieden.

De verrijkte kooien worden in 2021 verboden, maar de koloniekooien blijven toegestaan. Een goed dierenwelzijn is ook in deze aangepaste kooien niet mogelijk, stelt de Dierenbescherming. In Nederland worden ruim zes van de bijna vijftig miljoen hennen gehouden in 'verrijkte' kooien en koloniekooien.

• Lees ook: LTO/NOP vindt wetgeving koloniestal niet nodig

Nederland verbiedt de verrijkte kooien per 1 januari 2021. Maar de koloniekooien blijven wel toegestaan. Deze bieden iets meer ruimte dan de verrijkte kooien, maar, stelt de Dierenbescherming voldoen ook niet aan de behoeftes van de dieren.

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 3°
  30 %
Meer weer