%27Alstublieft%2C+geen+nieuwe+visies+meer%21%27
Commentaar
© Dirk Hol

'Alstublieft, geen nieuwe visies meer!'

Deze periode schrijven politieke partijen volop aan hun verkiezingsprogramma's. In maart 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Dat lijkt nog ver weg, maar lobbyisten lopen juist nu warm. Immers, de pap wordt nu gestort, de inzet bij de verkiezingen nu bepaald en die lobby gaat door tot de presentatie van het regeerakkoord van het nieuwe kabinet.

De LTO-oproep aan de politiek om in het licht van de verkiezingen niet met nog meer nieuwe visies te komen, is logisch. De afgelopen jaren zijn boeren en tuinders overspoeld met visies, vergezichten en 'stippen op de horizon'. Boeren zien door de bomen het bos niet meer. Geen investering is zeker, want het beleid kan zomaar over twee jaar weer anders zijn.

Iedere ondernemer heeft behoefte aan één ding: duidelijkheid en zekerheid. En juist dat is ver te zoeken ondanks of dankzij alle bevlogen nieuwe zienswijzen van de afgelopen jaren. Het heeft er ook toe geleid dat de kloof tussen boer en overheid alleen maar groter is geworden.

Nederlandse boeren en tuinders staan bekend als de meest innovatieve en vakkundige ter wereld. Zij zien de noodzaak om te vergroenen en zijn daar vaak al lang mee bezig. Ze staan midden de samenleving en hebben oog voor wat de markt van hen vraagt.

Kom voor 2021 met modern, gezond beleid

Esther de Snoo, hoofdredacteur van Nieuwe Oogst

Nu de beleidsmakers en politici nog. Het is aan hen om aansluiting te vinden bij de boerenstandaard en te komen met intelligent, innovatief, modern beleid dat aansluit bij de hedendaagse en toekomstige boerenpraktijk met regels gericht op doelen die moeten worden gehaald. Kom voor 2021 met modern, gezond beleid dat eens niet betuttelend is, maar boeren en hun vakmanschap stimuleert en verbetert. Wees net zo innovatief en kundig als de boeren en tuinders zelf.

Dus, niet meer regels, maar minder en beter. Geen nieuwe visies en vergezichten alstublieft, maar consistent en duidelijk beleid dat staat voor langere tijd. Boeren snakken ernaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer