Almere+buigt+zich+over+scenario%27s+Floriade
Nieuws
© Expo 2022 Floriade

Almere buigt zich over scenario's Floriade

De gemeenteraad van Almere heeft zich laten voorlichten over mogelijke scenario's voor de Floriade. De opties zijn doorgaan, uitstellen, stoppen of toch doorgaan maar dan in afgeslankte vorm.

Welke optie de gemeenteraad ook kiest, de Floriade gaat gemeente Almere sowieso miljoenen euro's extra kosten, meldt Omroep Flevoland. Volgens de omroep heeft het college van B& W van Almere een verkenner een onderzoek laten uitvoeren naar mogelijke scenario's en zijn daarvan de eerste bevindingen inmiddels uitgelekt.

Vooral corona gooit op dit moment behoorlijk roet in het eten voor de organisatie van het grote internationale tuinbouwevenement dat gepland staat voor opening eind april 2022. Vanwege de crisis hebben veel werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden vertraging opgelopen. Ook is duidelijk dat veel mogelijk deelnemende landen, bedrijven en organisaties op dit moment iets anders aan hun hoofd hebben dan zich voor te bereiden op de Floriade.


Duurste optie

Uit het onderzoek van de verkenner zou blijken dat alle scenario's voor de Floriade die er nu nog zijn extra geld kosten. Niet doorgaan met het evenement lijkt nu zelfs de duurste optie. Er is dan geen enkele mogelijkheid meer voor de organisatie om de gemaakte kosten terug te verdienen via de verkoop van toegangskaarten.


Er was donderdagavond een raadsvergadering in Almere. Daar werden de verschillende scenario's voor de Floriade toegelicht. Een definitieve besluit wordt pas over enkele weken verwacht. Voor de politiek blijft het lastig om een keuze te maken, benadrukt Omroep Flevoland. Het is nu bijvoorbeeld nog vrijwel volledig onduidelijk welke impact corona in 2022 nog zal hebben.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer