FlevoFood+staat+op+het+menu+tijdens+Floriade
Nieuws
© Vereniging FlevoFood

FlevoFood staat op het menu tijdens Floriade

Floriade Expo 2022 en de Vereniging FlevoFood hebben een intentieverklaring ondertekend voor de promotie van Flevolandse voedselproducten tijdens en in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Almere.

De verklaring is deze week ondertekend op het bedrijf van Vereecken Fruitsappen in Dronten. De organisaties verklaren dat ze zich gaan inzetten om rondom het grote publieksevenement veel aandacht te besteden aan de consumptie en productie van Flevolandse producten.

Het is verder de bedoeling dat Floriade Expo 2022 en Vereniging FlevoFood samen optrekken voor het ontwikkelen van kennis, het leggen van samenwerkingsverbanden en het bieden van een platform voor zaken die betrekking hebben op de lokale voedselproductie. In de overeenkomst is ook vastgelegd dat een vertegenwoordiging van de Floriade deelneemt aan de Task Force Korte Ketens. Deze Task Force zoekt oplossingen voor de veranderingen in het Nederlandse voedselsysteem.

In een reactie zegt algemeen directeur Peter Verdaasdonk van Floriade Expo 2022 dat de aandacht voor Flevolandse voedselproducten onmiskenbaar is. 'Flevoland is bij uitstek een provincie gericht op voeding. Met deze intentieverklaring willen we een positieve impact realiseren op de voedseleconomie. Het bijeenbrengen van kennis en ontwikkeling over voedselverspilling is verder een integraal onderdeel van onze missie.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer