Scherpere+regels+Vion+Boxtel+na+18+positieve+tests+corona
Nieuws
© Vion Food

Scherpere regels Vion Boxtel na 18 positieve tests corona

Vion Food Group scherpt, op advies van de GGD, de naleving van alle coronamaatregelen aan binnen haar productielocatie in Boxtel. De GGD heeft 105 medewerkers in Boxtel getest, van wie er 18 positief (17 procent) bleken te zijn.

Hiervan heeft het merendeel lichte tot matige gezondheidsklachten, zo komt naar voren uit het nog niet volledig afgeronde bron- en contactonderzoek van de GGD. Om de aanpassingen door te voeren, worden tijdelijk minder varkens geslacht. 'Het is niet dusdanig minder dat er problemen ontstaan, de nieuwe situatie moet worden ingeregeld', laat een Vion-woordvoerder weten.


• Lees ook: Van Rooi Meat tot 17 juni dicht na coronabesmetting

Alleen koude ruimten

Bij Vion Boxtel zijn de positief geteste medewerkers vooral actief binnen de zogenaamde ‘koude ruimten’ zoals de snijzaal en veredeling. Op overige bedrijfsonderdelen, zoals de slachthal zijn géén besmettingen aangetroffen. 'We werken samen met de GGD en we werken nu aan een veilige situatie voor de medewerkers, een situatie waar ook de GGD achter staat', aldus de woordvoerder.

Vion voert een dagelijkse grootschalige reiniging en desinfectie uit in Boxtel, gericht op het reduceren van de kans op aanwezigheid van het COVID-19 virus. Hierbij zal dagelijks ook desinfectie van de gehele ruimte door een desinfecterende luchtbehandeling plaatsvinden.

Ook voert Vion een dagelijkse gezondheidscontrole in. Die bestaat uit een toetsing op gezondheid en welzijn van alle medewerkers, bezoekers en controleurs bij binnenkomst.

De woordvoerder van Vion kon nog niet zeggen of de locatie in Groenlo, die tot het eind van de week dicht is, na twee weken quarantaine van de medewerkers weer open kan.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer