Varkensvoerproducenten+zoeken+aansluiting+CoViVa
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkensvoerproducenten zoeken aansluiting CoViVa

Circa 75 procent van de bij Nevedi aangesloten producenten van varkensvoer wil zich aansluiten bij de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (CoViVa). Die producenten ondertekenden hiervoor een intentieverklaring.

De betrokken varkensvoerproducenten, die samen circa 95 procent van het Nederlandse mengvoer, premixen en co-producten voor varkens produceren, stellen een Sectorraad Varkensvoerproducenten Nevedi in.

Van daaruit wordt de collectieve inbreng van varkensvoerproducenten bij CoViVa afgestemd en bepaald. Nevedi neemt met drie bestuurders en één adviseur zitting in het coalitieoverleg van CoViVa.


Voorwaarden en uitgangspunten

Medio juni bespreekt de sectorraad de voorwaarden en uitgangspunten voor de aansluiting bij CoViVa. Medio juli worden die dan naar verwachting door het bestuur van CoViVa besproken. Op de agenda staan dan diverse zaken, zoals de financiering en bijdragen van betrokken partners, voorziene activiteiten en resultaten, voorkomen van freeriders-gedrag en voorwaarden bij importen van mengvoer.

In de loop van september moet dan duidelijk zijn onder welke condities CoViVa met individuele bedrijven de contracten wil aangaan. De (financiële) afspraken lopen dan rechtstreeks met CoViVa. De Sectorraad Varkensvoerproducenten van Nevedi blijft de aangesloten diervoerbedrijven als collectief steunen en faciliteren in het bepalen van standpunten.

Weer

 • Zaterdag
  4° / 0°
  60 %
 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
Meer weer