Van Rooi Meat tot 17 juni dicht na coronabesmetting

Van Rooi Meat in Helmond blijft nog twee weken langer dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft John Jorritsma, voorzitter van de veiligheidsregio Noord-Brabant, na overleg met het RIVM besloten. De slachterij blijft in elk geval tot 17 juni dicht.

Van+Rooi+Meat+tot+17+juni+dicht+na+coronabesmetting
© wijnenbouw.com

Uit een steekproef kwam naar voren dat 17 procent van het personeel besmet is met coronavirus. Daarmee is er sprake van een brandhaard en is het volgens de veiligheidsregio niet verstandig om de slachterij open te houden..


Beroepsverbod medewerkers

Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt gaan alle ongeveer 1.700 medewerkers van Van Rooi Meat in Helmond vanaf dinsdag 2 juni, voor 14 dagen in quarantaine. De medewerkers krijgen een beroepsverbod, wat betekent dat ze doorbetaald krijgen en niet ergens anders mogen gaan werken.

Van Rooi Meat neemt aanvullende maatregelen zodat medewerkers veilig kunnen werken wanneer het bedrijf weer open gaat. Zo is er een protocol voor een dagelijkse toetsing op gezondheid en welzijn van medewerkers.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer