Drie+modellen+zijhekken+voor+Joskin%2Dveewagens
Nieuws
© Joskin

Drie modellen zijhekken voor Joskin-veewagens

Ongeacht het type Joskin Betimax-veewagen kunnen boeren deze met drie nieuwe modellen zijhekken uitvoeren. Het zorgt voor comfort en veiligheid van het vee en van de veehouder.

Comfort en veiligheid van het vee is de eerste zorg van veehouders. Dat is de reden waarom de Belgische machinefabrikant Joskin de veewagens heeft voorzien van een antislipbodem, een volledige opening van de achterdeur en wielkasten met afgeronde hoeken. Ook over de kleur is nagedacht: het rustgevend groen voor model R en het grijs voor model RDS.

Joskin heeft de buitenzijhekken aangepast aan de Europese normen. Bij de ontwikkeling werden drie ontwerpeisen gesteld: ten eerste een eenvoudige en snelle bediening, ten tweede transportbreedte van maximaal 2,55 meter en ten derde de mogelijkheid om de zijhekken op alle Joskin-veewagens te kunnen monteren die sinds tien jaar in gebruik zijn.


Draaiende zijhekken

Joskin heeft gekozen voor drie modellen. De 'draaibare zijhekken' zijn een eenvoudige basisoplossing met een structuur van vierkante profielen. Bevestigd aan de scharnieren aan de achterkant van de veewagen openen deze door ze te draaien tot 190 graden. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 3,50 en 4,50 meter.

De constructie uit ronde buizen van de 'telescopische zijhekken' is 2 meter lang in transportpositie en kan zich uitstrekken tot 3,60 meter met een automatische vergrendeling in beide posities. Ze kunnen worden opgeklapt aan de achterkant van de bak of door ze langs de veewagen te draaien met een grote openingsvrijheid van 270 graden.


Zijhekken op rails

Ten slotte bieden de 'draaibare zijhekken op rails' de meest flexibele oplossing. Ze rollen op een sterke rail die aan de bak is vastgemaakt en worden op een progressieve en lineaire manier getrokken waardoor ze ook op smalle plaatsen zijn te gebruiken. Dankzij een scharnier zijn de zijhekken in elke positie over de rail met meer dan 150 graden te draaien. De basislengte is 3,50 meter, maar ze zijn ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen. Alle uitvoeringen zijn voorzien van een glijdend verhoogd segment om de wielkast te omzeilen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer