Joskin+groeit+na+twee+jaar+laagconjunctuur
Nieuws
© Han Reindsen

Joskin groeit na twee jaar laagconjunctuur

Joskin is na twee jaar van laagconjunctuur weer gegroeid. Er werd een omzet van 98 miljoen euro gerealiseerd. Daarmee hoopt de Belgische machinefabrikant een gemiddelde groei van circa 10 procent per jaar te bereiken.

Tegelijkertijd werden meerdere investeringsprogramma’s gelanceerd, zoals de aankoop van steeds meer robots om de productie verder te automatiseren en de kwaliteit verder te verbeteren. Dit programma is nodig om de doelen te bereiken, maar zal vooral ten goede komen aan de eind koper.

Joskin wil de prijs van de landbouwmachines verlagen zonder in te boeten op de kwaliteit. Dankzij het investeringsprogramma dat de productiecapaciteiten blijft versterken, heeft Joskin de serieproductie kunnen lanceren. Tot nu toe werd dit in de landbouwsector weinig gebruikt.

Lagere inkoopprijzen

Een grote hoeveelheid van modellen produceren, betekent lagere inkoopprijzen van grondstoffen, een betere benutting van de werknemers en een grotere efficiëntie van de geautomatiseerde machines. De gerealiseerde bezuinigingen zijn rechtstreeks in de verkoopprijs te vertalen.

Deze serieproducties, ook ‘Advantages Series’ genoemd, hebben al talrijke kopers in 2018 blij gemaakt. Ze zullen ook 2019 en de volgende jaren zeker weten markeren, geeft Joskin aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer