Amazone+CatrosXL%2Dschijveneg+met+hoge+capaciteit
Nieuws
© Amazone

Amazone CatrosXL-schijveneg met hoge capaciteit

De nieuwe compacte schijveneggen CatrosXL van Amazone met extra grote schijven zijn nu ook verkrijgbaar in werkbreedtes van 4 tot 8 meter. Het resultaat is meer capaciteit.

De klapbare machines zijn ook verkrijgbaar in werkbreedtes van 4, 5 en 6 meter. Optioneel kunnen die worden uitgerust met een dissel en het zwenkbare onderstel als een getrokken TS-variant en kunnen daarom ook worden gebruikt door kleinere trekkers.

Daarnaast is er de CatrosXL met het TX-centrale onderstel voor hoge capaciteiten in 7 en 8 meter. Met een hoge rijsnelheid tot 18 kilometer per uur voldoen de nieuwe typen aan hoge eisen voor maximale capaciteit met een perfect werkresultaat en minimaal brandstofverbruik.


Grote schijven

De kernelementen van de CatrosXL zijn de grote schijven van 610 millimeter met 25 centimeter afstand evenals de grote afstanden tussen de rijen schijven en tot de wals voor een hoge doorlaat van grote plantenmassa's. Naast de grof gekartelde schijven voor droge en zware gronden kunnen klanten kiezen voor de fijn gekartelde variant. Deze zorgt voor een volledige snede en maximale verkruimeling, zelfs bij extreem vlakke werkdieptes.

De schijven zijn afzonderlijk opgehangen aan een rubberen overbelastingsbeveiliging voor een goede aanpassing aan de grond en een exacte werkdiepte. De speciaal gevormde gegoten schijfarm is opnieuw ontworpen voor de hogere eisen en leidt de schijf onder alle omstandigheden veilig door de grond.


Werkdiepte

Met de grote werkbreedtes kunnen de machines van 7 en 8 meter optioneel worden uitgerust met het ContourFrame. De twee armen van de schijveneg zijn hydraulisch voorgespannen en kunnen zich zo optimaal op en neer aanpassen aan de oneffenheden van de grond. De werkdiepte kan traploos en mechanisch worden ingesteld met verstelspindels op de machine of hydraulisch, bijvoorbeeld tijdens het rijden.

Voor de nieuwe CatrosXL zijn er elf verschillende walsen beschikbaar. Hiermee heeft Amazone altijd de ideale wals voor de naverdichting en dieptegeleiding, afhankelijk van het type grond en de bodemgesteldheid. Speciaal voor de tweede stoppelbewerking of de zaaibedbereiding zijn er voor diverse walsen ook na-eggen leverbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer