Meer+precisie+met+kunstmeststrooiers+Amazone
Nieuws
© Amazone

Meer precisie met kunstmeststrooiers Amazone

Voor de serie kunstmeststrooiers ZA-V biedt Amazone nu de EasySet 2-terminal in de instapklasse als alternatief voor hydraulische schuifbediening. Dit zorgt voor meer precisie en comfort.

EasySet 2 maakt elektrische schuifbediening mogelijk met een druk op de knop. Hiermee vervallen de hydraulische slangaansluitingen voor de schuifbediening. En er is slechts een 12 voltstroomaansluiting nodig voor de bedieningscomputer.

EasySet 2 kent geen menunavigatie. Dit betekent dat elke toets een functie vertegenwoordigt en daardoor gemakkelijk te bedienen is. De doseerschuiven kunnen aan beide zijden of aan een zijde elektrisch worden geopend en gesloten.

Terminal

De gewenste strooihoeveelheid wordt in de terminal ingevoerd en kan tijdens het strooien in enkele of tiende stappen worden gewijzigd. Daardoor hoeft de chauffeur niet van de trekker af te stappen en vervalt het handmatig instellen op de schaalverdeling aan de achterkant van de machine.

In combinatie met een snelheidssignaal kan de nieuwe EasySet 2 de schuifpositie aanpassen aan veranderende werksnelheden. De grootte van de uitloopopening wordt automatisch aangepast aan de rijsnelheid, zodat de toedieningshoeveelheid altijd constant blijft.

Kantstrooien

Als de elektrische kantstrooier Limiter V+ wordt gebruikt voor kantstrooien, kan deze met een druk op de knop worden ingeschakeld. De hoogte van de Limiter V+ kan de chauffeur aanpassen met behulp van plus- en min-toetsen. Deze kan bovendien de werpafstand van de meststof in verschillende mate beïnvloeden.

Zo is het eenvoudig om vanuit de trekkerstoel tussen de strooimethoden kant-, rand- en greppelstrooien te schakelen, of de betreffende instelling tijdens het werk te optimaliseren vanuit de trekkercabine. Een ander speciaal kenmerk is de geïntegreerde hectareteller, waarmee de gebruiker altijd een overzicht heeft van de capaciteit van de machine.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer