Amazone+boekt+goede+resultaten+in+2019
Nieuws
© Amazone

Amazone boekt goede resultaten in 2019

Het Amazone-concern kon na twee recordjaren in het boekjaar 2019 opnieuw goede resultaten neerzetten. De omzet is in de loop van het jaar enigszins afgenomen, zoals verwacht.

De omzet daalde in 2019 licht met 2,9 procent, van 481 miljoen euro in 2018 naar 467 miljoen euro afgelopen jaar. Maar deze lag op het verwachte niveau tussen de waarden van de twee voorgaande recordjaren 2017 en 2018.

Gezien de tweede droge zomers op rij en bijzondere politieke invloeden vanwege handelsconflicten en structurele problemen in sommige landen, heeft het management van Amazone de bedrijfsresultaten van 2019 in zijn geheel positief beoordeeld.

Voor 2020 hebben de twee directeuren van Amazone, Christian Dreyer en Justus Dreyer, vertrouwen in de toekomst van de landbouwsector. Ondanks de speciale uitdagingen van de internationale coronapandemie. 'Ook onder de momenteel extreem moeilijke randvoorwaarden zijn we erin geslaagd het eerste kwartaal 2020 op een hoog omzetniveau af te sluiten', zeggen ze.

Hoofddoelen in coronatijden

Naast het consequent naleven van infectiebescherming, blijven het behoud van productie, leveringen en service de hoofddoelen. 'Agrarisch ondernemers en loonwerkers hebben onze machines dringend nodig voor de teelt van voedsel en daarmee voor onze voedselzekerheid. Negatieve effecten veroorzaakt door de coronapandemie of extreme weersomstandigheden kunnen in het verdere verloop van 2020 echter niet worden uitgesloten', laten de directeuren weten.

De uitleveringen van Amazone-landbouwmachines staan op een hoog niveau en de orderportefeuille is bijzonder goed gevuld. Amazone heeft op veel gebieden een hoge mate van verticale integratie en kan gedeeltelijk putten uit eigen voorraden tegen de achtergrond van over het algemeen moeilijke internationale beschikbaarheid van onderdelen. Ook de logistiek van reserveonderdelen werkt momenteel stabiel.

Sterke positie in exportmarkten

Over het algemeen blijft de belangstelling van klanten voor de moderne landbouwtechniek hoog. In 2019 heeft Amazone van zijn innovatieve kracht en brede assortiment voor alle bedrijfsgroottes, en met een exportaandeel van meer dan 80 procent, geprofiteerd van zijn sterke positie in alle belangrijke exportmarkten.

Vooral in Frankrijk, Polen, Engeland, Hongarije, Nederland en Noord-Amerika ontwikkelden de activiteiten zich bijzonder positief. Ook in 2019 werden weer goede resultaten behaald in de belangrijke markten voor landbouwmachines van zowel Duitsland als Rusland.

De openingen van de twee nieuwe verkooplocaties in Engeland en Hongarije in het afgelopen jaar zijn relevante gebeurtenissen voor de uitbreiding van de Amazone-Groep. De moderne vestigingen in Doncaster en Debrecen hebben trainings- en expositieruimtes, onderdelenmagazijnen en kantoren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer