Voordelige+%27zelfrijder%27+met+Amazone+fronttank+FT+1502
Nieuws
© Amazone

Voordelige 'zelfrijder' met Amazone fronttank FT 1502

Amazone breidt het assortiment fronttanks uit met de FT 1502. Met deze fronttank is het volume van een veldspuit eenvoudig met 1.500 liter te vergroten.

De Amazone UF 2002 gedragen veldspuit krijgt in combinatie met de FT 1502 een tankvolume van 3.500 liter. Dankzij de optionele FlowControl+ en het compacte ontwerp is de fronttank de ideale oplossing voor het uitbreiden van de capaciteit van de UF 02-veldspuit.

Het speciale kenmerk van de FT 1502 is gebaseerd op de 100 procent integratie van de fronttank in de gedragen spuit door het elektronische vulmanagement FlowControl+ in de Isobus-terminal. Technische basis voor FlowControl+ zijn de beide elektronische niveaumeters in de voorste en achterste tank en twee krachtige injectoren. Deze worden gevoed door een extra pomp van de UF met een capaciteit van 150 liter per minuut. De transportcapaciteit in elke richting bedraagt maximaal 200 liter per minuut.

Gewichtsverdeling

Door het permanent rondpompen tussen de fronttank en de achtertank wordt de spuitvloeistof altijd ideaal gehomogeniseerd. De Isobus-terminal regelt automatisch het spuitcircuit, zodat er altijd een goede gewichtsverdeling is. Dit voorkomt dat de vooras voortijdig wordt ontlast. Dankzij FlowControl+ worden beide tanks automatisch gevuld tijdens het vulproces en beide tanks automatisch geleegd tijdens het leegzuigen. Bovendien worden de beide tanks gereinigd.

Met de handmatige bediening kan de automatische functie van de FlowControl+ worden uitgeschakeld en de fronttank alleen voor extra transport van schoonwater en te spuiten water worden gebruikt. In de praktijk ondersteunt de FlowControl+-pomp het vulproces, zodat een maximale zuigcapaciteit tot 400 liter per minuut voor de gehele combinatie mogelijk is.

Alternatief

Met een tankinhoud tot 3.500 liter kan de combinatie van UF 02 en FT 1502 samen met een moderne trekker een interessant alternatief zijn voor een zelfrijdende veldspuit, aldus Amazone 'Voor deze zelfrijdende combinatie overtuigen de prijs en het extra gebruik van de trekker voor andere taken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 2°
  30 %
Meer weer