Amazone+heeft+met+Cenio+lichte+aanbouwcultivator
Nieuws
© Amazone

Amazone heeft met Cenio lichte aanbouwcultivator

Met de Cenio heeft Amazone een nieuwe, compacte aanbouwcultivator met drie balken op de markt gebracht. De machine is ontworpen als een lichte maar universeel inzetbare mulchcultivator.

Amazone biedt de Cenio aan in werkbreedten van 3, 3,5 en 4 meter in starre uitvoering en te is te gebruiker door trekkers met 105 tot 190 pk motorvermogen. Ondanks het robuust geconstrueerde frame wordt volgens Amazone, in vergelijking met andere cultivatoren, aanzienlijk minder hefvermogen vereist. ‘Dit maakt hem geschikt voor de grondbewerking met kleinere tot middelgrote trekkers.’

De Cenio is in te zetten voor werkdieptes van 5 tot 25 centimeter, zowel voor de ondiepe stoppelbewerking als ook in de middeldiepe vermengende en diep losmakende grondbewerking. Met een onderlinge tandafstand van 30 centimeter werkt de Cenio ook bij grote hoeveelheden gewasresten zonder verstoppingen en mengt het aanwezige organische materiaal in de grond.

Flexibiliteit

Bij het aanbouwen aan de trekker biedt de cultivator veel flexibiliteit door aankoppelpunten op verschillende hoogte, zowel voor de topstang als de onderaanspanning. Zo kan ook bij kleinere trekkers altijd de optimale treklijn worden gevonden en voldoende hefhoogte worden bereikt.

Bovendien kunnen de categorie-3 pennen van de onderste aankoppelpunten naar keuze naar binnen of buiten gedraaid om snel tussen de aanbouwmaten van categorie 3 en 3 N te wisselen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer