NZO in hoger beroep na kritiek Wakker Dier op melkcampagne

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) gaat op vijf onderdelen in hoger beroep in de zaak bij de Reclame Code Commissie die Wakker Dier had aangespannen tegen de campagnewebsite 'Nederland draait op zuivel'.

NZO+in+hoger+beroep+na+kritiek+Wakker+Dier+op+melkcampagne
© Mike Schellart

Over enkele onderdelen van de uitspraak is de NZO ontevreden. Dat betreft onder meer het oordeel van de Reclame Code Commissie over de leeftijd van koeien en het oordeel dat de zuivelindustrie niet mag zeggen dat zij uitsluitend melk van gezonde koeien verwerkt. Er wordt namelijk alleen melk van gezonde koeien gebruikt, zoals de wet voorschrijft. Daarom heeft de NZO tegen deze onderdelen van de uitspraak hoger beroep aangetekend. In totaal wordt op vijf onderdelen beroep aangetekend.Site aangepast

Op andere punten accepteert de NZO het oordeel van de Reclame Code Commissie. Daarop zal de site tekstueel worden aangepast. De NZO constateert tot haar tevredenheid dat de Reclame Code Commissie het merendeel van de klachten ongegrond heeft verklaard.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer