Stef Boer switcht van koeien naar varkens

Stef Boer uit het Groningse Oostwold maakte de switch van koeien naar varkens. Hij volgde een cursus van tien lessen en haalde de certificeerbare eenheid (CE). Hij is nu een gediplomeerd medewerker bij varkenshouderijbedrijf Van den Aker Oostwold.

Stef+Boer+switcht+van+koeien+naar+varkens
© Huisman Media

De 26-jarige Boer werkte in de melkveehouderij, maar wilde graag fulltime werken. Bij het arbeidsbureau gaf hij aan dat varkenshouderij voor hem ook een optie was. Sinds ruim een jaar werkt Boer bij familie Van den Aker. Die heeft een gesloten bedrijf met een akkerbouwtak. Boer werkt vooral bij de vleesvarkens en gespeende biggen en af en toe bij de zeugen.

'Ik werkte hier twee maanden, toen ik aan de cursus in Hardenberg begon. Wat ik in de cursus leerde, kwam ik in de praktijk weer tegen. Die combinatie werkt goed', zegt Boer die blij is met zijn nieuwe werkomgeving en het feit dat hij daarin gecertificeerd aan de slag is. 'De sector is heel anders dan melkvee. De cursus is mooi om mee te pakken.'


Opleiding dierverzorging

De cursus is ontwikkeld door het Zone.college en Groeipunt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De certificeerbare eenheid maakt het voor mensen met een afgeronde opleiding dierverzorging (mbo niveau 2) of havo- of vwo-diploma gemakkelijker om in de varkenshouderij te gaan werken. Met ingang van schooljaar 2020-2021 is de cursus CE Varkenshouderij ook te volgen bij andere groenopleidingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer