Scholen+gesloten%2C+Groen+Kennisnet+biedt+meer+digilessen+aan
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Scholen gesloten, Groen Kennisnet biedt meer digilessen aan

Meer digitaal lesmateriaal voor havo, vwo, mbo en hbo komt beschikbaar op Groen Kennisnet. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Wageningen University & Research hierom gevraagd nu de scholen dicht zijn vanwege het coronavirus. Dat laat hoofdredacteur Rob van Genderen van Groen Kennisnet weten.

Groen Kennisnet is een samenwerking van Wageningen University & Research met onder andere instellingen voor groen onderwijs en kennisinstellingen.

Het project faciliteert niet alleen docenten en studenten, maar ook bedrijven en onderzoekers bij het ontsluiten, zoeken en vinden van kennisbronnen, leermateriaal en onderzoeksresultaten op het gebied van voedsel en groen. De collectie bestaat uit meer dan 307.000 kennisbronnen over agri, voedsel en groen.

Groen Kennisnet kwam dinsdag met een extra onderwijseditie, met onder meer lesstof over het coronavirus. Binnen enkele dagen komt voor havo en vwo een lesmodule over voedseltransitie online met onder andere informatie over de voedselketen en de eiwittransitie. Ook wordt lesstof aangeboden over de kringlooplandbouw.

Wikiviews

Volgens Van Genderen zijn de docenten sinds de scholen zijn gesloten vanwege het coronavirus op zoek naar geschikt materiaal om online lessen te kunnen geven. Hij verwacht daarom dat meer onderwijsinstellingen gebruik gaan maken van Groen Kennisnet. Hoeveel dat er nu zijn, is niet bekend. De site had vorig jaar 1,2 miljoen wikiviews.


Groen Kennisnet startte zes jaar geleden nadat docenten melkveehouderij digitale lessen over melkwinning wilden aanbieden in het eerste jaar van het mbo. 'Destijds was open lesmateriaal nog een uitzondering. Scholen moesten veelal een abonnement afsluiten. Maar wij vinden dat de lesstof voor iedereen beschikbaar moet zijn, zeker als het publiek wordt gefinancierd.'

Landbouwminister Carola Schouten stelde vorig jaar 1 miljoen euro beschikbaar voor de vernieuwing van Groen Kennisnet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer