Hippisch onderwijs Limburg en bedrijven slaan handen ineen

Om beter aan te sluiten bij de arbeidsmarkt start in Limburg een nieuw samenwerkingsverband tussen het hippisch onderwijs en bedrijfsleven.

Hippisch+onderwijs+Limburg+en+bedrijven+slaan+handen+ineen
© Hippisch College Limburg

Het Hippisch College Limburg is vrijdag officieel onthuld op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. Het moet zorg dragen voor een optimale aansluiting van het hippische onderwijs op de regionale vraag van het bedrijfsleven naar voldoende en goed gekwalificeerd personeel.

De hippische sector in de regio Zuidoost-Nederland heeft een sterke positie en ontwikkelt zich in een hoog tempo. Door intensief samen te werken, wordt gezorgd voor voldoende personeel voor de hippische branche van de toekomst en wordt bijgedragen aan de versterking van de sector, meldt het samenwerkingsverband.

Toekomstige medewerkers

Door middel van arbeidsmarktrelevant onderwijs worden studenten optimaal voorbereid voor een baan in het toekomstige werkveld. Studenten gaan in samenwerking met ondernemers uit de sector opdrachten uitvoeren. Dit geeft ondernemers de kans om in contact te komen met toekomstige medewerkers.

Het is de bedoeling dat het aantal studenten aan de mbo-opleiding van het Citaverde College de komende jaren verdubbelt naar tweehonderd. Dat aantal is nodig om aan de vraag van de werkgevers te voldoen.

De samenwerking met het bedrijfsleven zorgt voor praktijkgericht onderwijs op maat en koppelt studenten met hun talenten aan preferente leerplekken om zo het beste uit hun eigen loopbaan in de sector te halen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer