Bionext wil keuzevak biologische landbouw behouden

Bionext pleit voor doorgang van de minor (keuzevak) biologische landbouw aan Aeres Hogeschool in Dronten. De ketenorganisatie voor biologische landbouw verwacht dat de coronacrisis leidt tot extra vraag naar biologisch geteelde producten.

Bionext+wil+keuzevak+biologische+landbouw+behouden
© René Eijsink

Aeres Hogeschool Dronten biedt sinds 2018 de minor biologische landbouw aan. Volgens Bionext overweegt Aeres Hogeschool deze cursus vanaf februari 2021 uit het programma te schrappen, omdat er onvoldoende aanmeldingen zijn. Na aandringen vanuit Bionext is het definitieve besluit hierover uitgesteld tot 1 juni.

Bionext vermoedt dat door de huidige coronacrisis de vraag naar biologisch geteelde producten verder stijgen. 'Bij uitbraken van dierziektes, zoals de gekkekoeienziekte en mond-en-klauwzeer, blijkt dat consumenten vaker kiezen voor biologisch voedsel', vertelt Bionext-directeur Michael Wilde. 'Wij verwachten dat ook deze coronacrisis ervoor zorgt dat er meer aandacht komt voor biologische landbouw.'

Inschrijftermijn verlengen

Door die aandacht zal er volgens Bionext een groeiende vraag ontstaan naar professionals met een achtergrond in biologische landbouw. De inschrijftermijn van deze minor moet volgens Wilde daarom worden verlengd tot de oorspronkelijke deadline van 15 december, zodat meer studenten de kans hebben toch voor deze minor te kiezen.

Het keuzevak van Aeres Hogeschool richt zich specifiek op aankomende professionals die zich willen specialiseren binnen de biologische landbouw. Niet alleen als ondernemer op een agrarisch bedrijf, maar bijvoorbeeld ook als adviseur, onderzoeker of leraar. In het schooljaar 2019/2020 wordt deze minor gevolgd door 22 studenten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer