Wervingscampagne voor opleiding boomteelt

Stichting Greenport regio Boskoop en het Wellantcollege starten samen wervingscampagne Green Heroes voor de BBL-opleiding Boomteelt.

Wervingscampagne+voor+opleiding+boomteelt
© Vidiphoto

'Ondanks de crisis blijven de baankansen in de boomteelt talrijk', verzekert docent Peet Stolwijk van het Wellantcollege. 'Tijd dus voor nieuwe helden in het groen.' Op de campagnesite heroesingreen.nl vertellen zes (oud)studenten over hun baan in de boomkwekerij.

Volgens Stolwijk is de campagne nodig om het vak zo een stimulans te geven. 'Niet iedereen beseft wat er bij komt kijken om een struik te kweken.' De boomteelt is een vak dat meegaat met de tijd, legt de docent uit. 'Automatiseren, mechaniseren en robotiseren. Iemand die goed op de hoogte is van teelt en techniek kan uitgroeien tot Hero in Green.'


Nieuwe krachten

De baankansen zijn nog steeds goed, ziet Stolwijk. 'Ik verwacht dat honderd studenten nu zo aan een baan zouden komen.' Anja van Tilburg van Stichting Greenport bevestigt dat. 'De boomteelt heeft behoefte aan nieuwe krachten.'

Ik verwacht dat honderd studenten nu zo aan een baan zouden komen

Peet Stolwijk, docent Wellantcollege

'Het is een veelzijdig vak en een belangrijke sector voor ons land, ook internationaal. Nieuwe 'helden', die zich nu aanmelden voor de opleiding, geven hun eigen toekomst vorm in de praktijk', weet Van Tilburg. Dat doen studenten via één dag leren op school en vier dagen werken in de leerwerkbedrijven.


Over de streep trekken

'Daarmee stomen ze zichzelf klaar voor een belangrijke rol in de boomteelt of zelfs een eigen bedrijf', zegt Van Tilburg. Om meer leerlingen over de streep te trekken, krijgen nieuwe inschrijvers nu tijdelijk extra voordelen, zoals een gratis heftruckcertificaat of cadeaubonnen als ze een vriend aanmelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer