Borden maken Deventer kavelruil zichtbaar

Met het plaatsen van het kavelruilbord in het perceel van familie Dijkerman in buurtschap Zuidloo bij Bathmen is sinds deze week voor iedereen zichtbaar dat het eerste agrarische ruilplan in gemeente Deventer een feit is.

Borden+maken+Deventer+kavelruil+zichtbaar
© Ruben Meijerink

Binnen kavelruilproject Kavels voor Koeien Deventer is de eerste 20 hectare van eigenaar gewisseld. De zeven betrokken partijen ondertekenden onlangs bij de notaris in Lochem de akte. Daarna werd het kavelruilbord geplaatst door commissievoorzitter Henk Harmelink, kavelruilcoördinator Piet Dolman en deelnemer Erik Dijkerman.

'Door de ruil krijgen twee deelnemende boeren beide zo'n 7 tot 9 hectare huiskavelvergroting, één krijgt een grotere veldkavel en twee particulieren krijgen een groter erf', geeft Dolman aan. 'De overige twee deelnemers hebben grond ingebracht. In totaal is hier 20 hectare landbouwgrond van eigenaar geruild.'


Kavelvergroting

In een tweede ruilplan in de omgeving van buurtschap Loo krijgen eveneens twee deelnemende boeren huiskavelvergroting. Dat is belangrijk, omdat de bedrijven zo hun koeien kunnen blijven beweiden.

Verder wordt de bedrijfsvoering efficiënter en is er minder landbouwverkeer op de weg. 'Dat is dan weer positief voor de verkeersveiligheid en het milieu', weet Dolman. Ook daar worden borden geplaatst. Het project is een initiatief van LTO Noord-afdeling Salland en gemeente Deventer en streeft de ruil van 200 hectare grond na.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer