Boer krijgt natschade vergoed voor vogeltjesland

Een boer uit Marknesse krijgt van Natuurmonumenten ruim 5.000 euro schadevergoeding voor verminderde opbrengst van een perceel pachtland bij Vollenhove. Dat heeft de Pachtkamer bepaald.

Boer+krijgt+natschade+vergoed+voor+vogeltjesland
© Natuurmonumenten

De boer pacht een perceel grasland in het Ettenlandseveld. Dat gebied is door Natuurmonumenten vernat om het aantrekkelijk te maken voor weidevogels. Door die vernatting kon de veehouder op de pachtgronden minder koeien weiden en ook geen mest meer uitrijden.

De pachtkamer heeft de boer nu in het gelijk gesteld. Natuurmonumenten moet ook de juridische kosten van de boer en een taxateur betalen. Die taxateur heeft becijferd hoe groot de inkomstenderving van de boer was.

Nat weidevogelgebied

Het Ettenlandseveld is vanaf 2014 door Natuurmonumenten omgezet in nat weidevogelgebied. Tegen de vernatting is indertijd nog een rechtsgeding aangespannen door een groep boeren en omwonenden. Die waren het niet eens met het besluit van gemeente Noordoostpolder om Natuurmonumenten een vergunning te verlenen voor de werkzaamheden. Het bezwaar is toen afgewezen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer