Staatsbosbeheer in zee met rentmeesters voor verpachting

Staatsbosbeheer biedt voor het eerst twee objecten natuurgrond in pacht aan via een rentmeestersconstructie. Dit om een transparanter overzicht te krijgen van het beheer door derden en de marktconformiteit van de pachtprijs.

Staatsbosbeheer+in+zee+met+rentmeesters+voor+verpachting
© Nieuwe Oogst

In totaal gaat het om bijna 35 hectare kruiden- en faunarijkgrasland in Elst, nabij Park Lingezegen-Waterrijk. Via Pachtgrond.nu kunnen geïnteresseerden sinds deze week inschrijven op de pachtobjecten.

Staatsbosbeheer regelt de uitgave van pachtgronden voor het eerst via het online platform van rentmeesterskantoor Saltus Beheer om transparantie af te dwingen. Normaal gesproken geven de lokale boswachters van Staatsbosbeheer gronden uit in beheer.

Pachtprijs

'Om een transparanter overzicht te krijgen van het beheer door derden en de marktconformiteit van de pachtprijs te toetsen, biedt Staatsbosbeheer deze gronden nu aan via Pachtgrond.nu', zegt Arno Haaijer, rentmeester bij Saltus Beheer en initiatiefnemer. 'Ook kunnen dergelijke gronden zo openbaar en aan een bredere groep worden aangeboden.'

De twee objecten in Elst van ruim 15 en 20 hectare aan de Kampsestraat staan inmiddels op de website van Pachtgrond.nu. Bieden kan onbeperkt en kosteloos. Voor het pachten van grond moet echter voldaan worden aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn eveneens te vinden op het platform. De verpachte gronden maken deel uit van een natuurterrein waar Staatsbosbeheer een beheertype natuur ontwikkelt of in stand houdt.

Saltus Beheer

Voor Saltus Beheer is Staatsbosbeheer de eerste natuurbeherende opdrachtgever die gebruik maakt van Pachtgrond.nu. Provincies Gelderland en Friesland gebruiken al langer een rentmeesterskantoor als tussenpersoon om een deel van hun gronden te verpachten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer