Sweet+Sensation+sluit+mooi+verkoopseizoen+af
Nieuws
© The Greenery

Sweet Sensation sluit mooi verkoopseizoen af

De laatste Nederlandse Sweet Sensation-peren zijn half maart gesorteerd en verkocht. Het hardfruitteam van The Greenery kijkt samen met de telers terug op een goed verlopen seizoen.

Voor bijna alle maten en sorteringen van zowel Sweet Sensation als Sweet Dored zijn dit seizoen vaste verkoopprogramma's tot stand gebracht. Dit seizoen is een middenprijs gerealiseerd van 1,17 euro per kilo. Hiermee heeft Sweet Sensation zich opnieuw aan het bestaande marktmechanisme onttrokken.

De middenprijs voor Sweet Sensation is nauwelijks seizoensafhankelijk en ligt de laatste jaren steeds ruim boven de 1 euro, daar waar prijzen voor vrije rassen meer fluctuaties laten zien. Dit toont aan dat conceptrassen toegevoegde waarde kunnen brengen voor alle schakels in de keten, te beginnen bij de fruitteler.

Sweet Dored

Dit jaar zijn er ook meer vaste verkooplijnen voor Sweet Dored opgebouwd. De middenprijs voor Sweet Dored kwam uit op 0,97 euro per kilo. 'We zijn blij dat het seizoen voor onze telers en klanten prima is verlopen', zegt verkoopleider Ton van Wiggen van Sweet Sensation.


'Het is gelukt om ons klantenbestand te verbreden, zowel voor Sweet Sensation als voor Sweet Dored. Met een aantal klanten hebben we al afgesproken dat zij ook komend seizoen weer meedoen. Dat is niet alleen een goed bericht voor de telers die nu het ras telen, maar ook voor telers die overwegen Sweet Sensation aan te gaan planten', stelt Van Wiggen.

Wisselbokaal

Jaarlijks ontvangt de teler met de hoogste middenprijs van het seizoen de Sweet Sensation-wisselbokaal. Deze eer valt dit jaar toe aan Fruitteler Gert Huiskamp uit Welsum. Hij haalde een pack out van 80 procent. Dat is het percentage klasse 1 binnen een partij. Fruitteler John Kuijper uit het Noord-Hollandse Wijdenes won de bokaal al eerder en behaalde op enkele tienden centen na dezelfde middenprijs als Huiskamp.

Omdat de vraag naar Sweet Sensation groeit, is The Greenery op zoek naar telers die het ras nog dit voorjaar, of in de komende jaren willen aanplanten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer