The Greenery wil areaal Sweet Sensation uitbreiden

Omdat de vraag naar het rode perenras groeit, wil afzetorganisatie The Greenery het areaal Sweet Sensation uitbreiden.

The+Greenery+wil+areaal+Sweet+Sensation+uitbreiden
© The Greenery

Die uitbreiding kan dit voorjaar nog plaatsvinden, meldt verkoopleider Ton van Wiggen van The Greenery. Volgens hem zijn er nog plantbomen van het conceptras beschikbaar. 'We weten dat een aantal telers die nu al Sweet Sensation telen, plannen hebben voor uitbreiding. Maar er is zeker ook ruimte voor nieuwe telers.'

In een nieuwsbericht kijkt The Greenery terug op het verkoopseizoen 2019-2020 voor Sweet Sensation en Sweet Dored. Voor de Sweet Sensation-peren is via vaste verkoopprogramma's een middenprijs gerealiseerd van 1,17 euro per kilo. Hiermee heeft het conceptras zich volgens The Greenery opnieuw aan het bestaande marktmechanisme onttrokken.

Prijs nauwelijks seizoensafhankelijk

De afzetorganisatie wijst erop dat de prijsvorming van Sweet Sensation nauwelijks seizoensafhankelijk is en de laatste jaren steeds ruim boven de 1 euro per kilo uitkomt. In tegenstelling tot de vrije perenrassen die meer prijsfluctuaties laten zien.

Sweet Dored zijn de uitgesorteerde peren die niet aan de strikte eisen van Sweet Sensation voldoen. Ook voor deze peren heeft The Greenery vaste verkooplijnen. Voor Sweet Dored kwam de middenprijs dit jaar uit op 0,97 euro per kilo.

Van Wiggen geeft aan dat het seizoen 2019-2020 prima is verlopen voor de telers en klanten. 'Het is ons gelukt om het klantenbestand voor zowel Sweet Sensation als Sweet Dored te verbreden. Ook voor komend seizoen hebben we alweer afspraken gemaakt voor onze verkoopprogramma's.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer