The+Greenery+zoekt+nieuw+zachtfruit
Nieuws
© Twan Wiermans

The Greenery zoekt nieuw zachtfruit

?The Greenery gaat met het Amerikaans veredelingsbedrijf Plant Sciences Inc. de komende jaren nieuwe rassen voor aardbeien, frambozen en bramen ontwikkelen. De nadruk ligt daarbij op smaak, houdbaarheid en rendement.

Plant Sciences Inc. (PSI) heeft meer dan twintig jaar ervaring in de ontwikkeling van zachtfruit. Het in Californië gevestigde bedrijf heeft door wereldwijde research, ontwikkeling en testen van zachtfruit een leidinggevende positie veroverd als producent van premium zachtfruit dat wereldwijd geteeld wordt.

Door de samenwerking met PSI krijgen Greenery-telers kansen om nieuwe, smaakvolle rassen exclusief op de markt te brengen en zich zo te onderscheiden van de massaproductie van de gebruikelijke rassen.

Begeleiding

Tijdens de ontwikkeling van nieuwe rassen worden de telers begeleid door een teeltspecialist van The Greenery. The Greenery is op deze manier betrokken bij de hele keten, van uitgangsmateriaal tot en met het winkelschap.

Naast smaak en houdbaarheid is het ook van belang dat de rassen een goed rendement voor de teler geven, zo stelt The Greenery.

Door ook te selecteren op plukgemak en een vlakker aanvoerpatroon, wordt voldaan aan de wens van telers om het beschikbare personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer