PlanetProof bij Spaanse leveranciers van The Greenery

Naast de invoering van PlanetProof bij Nederlandse telers, zijn het afgelopen jaar door The Greenery ook diverse Spaanse leveranciers begeleid bij de invoering van PlanetProof.

PlanetProof+bij+Spaanse+leveranciers+van+The+Greenery
© Nieuwe Oogst

The Greenery werkt zo aan een jaarrond assortiment duurzaam geteelde groente en fruit. Met het onafhankelijke keurmerk On the Way to PlanetProof voldoen telers aan de strenge eisen van het duurzaamheidsschema.

The Greenery heeft afgelopen jaar een aantal leveranciers in Spanje begeleid en inmiddels zijn er veel vrucht-, kool- en bladgroenten gecertificeerd verkrijgbaar. 'Omdat het doel van onze Nederlandse retailklanten is om op termijn alle AGF, dus ook import, onder PlanetProof aan te bieden, biedt dit keurmerk ook een meerwaarde voor het Spaanse product', meldt The Greenery.

Telers aangespoord

Albert Wielink, manager kwaliteitsborging bij The Greenery: 'Terwijl de Nederlandse telers van The Greenery voor de aanvang van de eerstvolgende oogst in 2020 inmiddels PlanetProof gecertificeerd zijn, zijn ook de Spaanse telers aangespoord om hun producten te verduurzamen door middel van dit certificaat. Zo kunnen bijvoorbeeld in de zomer Nederlandse en in de winter Spaanse paprika's onder PlanetProof aan de supermarkten geleverd worden.'

Ton Bouw, inkoper van vruchtgroente bij The Greenery: 'Onze Spaanse leveranciers zijn al jaren op weg naar een duurzamere teeltwijze door de inzet van biologische bestrijding, besparing van water en de recycling van grondstoffen. Door PlanetProof gaan ze nog beter nadenken over bijvoorbeeld biodiversiteit en hernieuwbare energiebronnen.'

Komend jaren wordt er door The Greenery en haar Zuid-Europese leveranciers verder ingezet op invoering van PlanetProof. Het streven is om in 2020 de helft van het volume onder PlanetProof aan te kunnen bieden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer