CRV+verruimt+melkcontrole+vanwege+coronamaatregelen
Nieuws
© Twan Wiermans

CRV verruimt melkcontrole vanwege coronamaatregelen

CRV verruimt de verplichte interval tussen twee monsternames. Dat gebeurt omdat het vanwege de coronamaatregelen niet altijd mogelijk is om melkcontroles uit te voeren. Door die aanpassing komt de melkproductieregistratie (mpr) erkenning niet in gevaar.

Het is in iedere melkput niet mogelijk om als monsternemer constant 1,5 meter afstand te houden van de melker. Dat maakt het onmogelijk om de melkcontrole uit te voeren. Om als melkveebedrijf de mpr-erkenning niet te verliezen, geldt er binnen het mpr-reglement een maximale interval tussen twee proefmelkingen. Vanwege de coronamaatregelen wordt deze interval tijdelijk los gelaten, totdat de maatregel van 1,5 meter afstand is vervallen.

Een mpr-erkenning van een bedrijf is belangrijk, omdat daarmee ook de lactaties van de individuele koeien worden gefiatteerd. Voor de rangschikking in de jaarstatistieken blijft de eis van zes erkende monsternames in het boekjaar wel gehandhaafd. Dit boekjaar is op 1 september gestart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer