CRV+stopt+ledenvoordeel+in+innovatie
Nieuws
© Han Reindsen

CRV stopt ledenvoordeel in innovatie

Melkveehouders die hoopten op een deel van het door CRV uit te keren ledenvoordeel, hebben pech. De 1,9 miljoen euro wordt niet uitgekeerd aan de leden, het bedrag wordt geïnvesteerd in innovatie. Hierdoor komt het op een andere manier ten goede aan de Nederlandse en Vlaamse melkveehouder.

Ondanks een forse krimp in de veestapel in Nederland wist de veeverbeteringscoöperatie de daling in de omzet te beperken tot 2 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag over het boekjaar 2018-2019. Dit komt onder meer door de introductie van een aantal nieuwe producten, zoals de FosfaatPlanner.

Het bedrijfsresultaat bereikte afgelopen boekjaar niet het niveau van het vorige boekjaar, maar was met 4,3 miljoen euro (3,8 miljoen euro na belasting) volgens de CRV-woordvoerder nog steeds goed. Het boekjaar ervoor was het resultaat na belasting 4,3 miljoen euro.

Concurrentiekracht versterken

Het ledenvoordeel over het afgelopen boekjaar komt uit op 1,9 miljoen euro. De ledenraad van de coöperatie heeft besloten om dat bedrag dit jaar niet uit te keren, maar te gebruiken voor extra investeringen in innovaties die de concurrentiekracht van de Vlaamse en Nederlandse melkveehouders in de toekomst versterken. Zo gaat het bedrag naar apparatuur voor het meten van voeropname en methaanuitstoot van individuele koeien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer