Investering in landbouwinnovatie gaat door, ondanks corona

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een nieuw investeringsfonds aangekondigd voor innovaties in duurzame landbouw en de bio-economie.

Investering+in+landbouwinnovatie+gaat+door%2C+ondanks+corona
© Haijo Dodde

Het nieuwe fonds is bedoeld om private ondernemingen te steunen die actief zijn in de productie en verwerking van voedsel en biobased materialen. De investering komt uit het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI).

Vanuit het fonds worden de helft van leningen gefinancierd. Die kunnen variëren van 15 miljoen euro tot 200 miljoen euro.


De investeringen ondersteunen milieubescherming en efficiëntie van natuurlijke hulpbronnen, hernieuwbare energie, innovatie, concurrentievermogen en energie-efficiëntie. Het doel is om werkgelegenheid op het platteland te creëren en behouden.

Robuust en veerkrachtig

EU-commissaris voor Landbouw Janusz Wojciechowski zegt dat hij 'er sterk van overtuigd is dat dit een zeer belangrijk en nuttig instrument zal zijn om de sector te helpen robuust en veerkrachtig te blijven, om de coronacrisis te overwinnen'.

Het nieuwe financieringsprogramma is onderdeel van het in 2018 gelanceerde fonds van 400 miljoen euro voor de landbouw en bio-economie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer