Japanners eten geen Wagyu-vlees meer

De markt van Japans Wagyu-vlees is ingestort. Door het coronavirus gaan Japanners niet meer uit eten en blijven ook de toeristen weg. Het exclusieve vlees blijft in de koelcellen liggen.

Japanners+eten+geen+Wagyu%2Dvlees+meer
© Pixabay

Het vlees van Wagyu-runderen wordt voor hoge prijzen verkocht. Voor een steak leggen consumenten wel 100 euro neer, schrijft Vilt.be. Het vlees zou malser, sappiger en smakelijker zijn dan andere soorten rundvlees.

De runderen worden gefokt op boerderijen in Kobe, Matsusaka en Yonezawa. Ze krijgen de beste granen, drinken zuiver water en lopen buiten. Er zijn zelfs rundveehouders die hun koeien masseren en bij wie klassieke muziek in de stal te horen is.

De productie van Wagyu-vlees is sinds vorige zomer in Japan verdubbeld naar 300.000 ton per jaar, door een groeiende export. Ook de Olympische Spelen van Tokio moesten dit jaar voor een stijgende vraag zorgen. Maar door het coronavirus gaan Japanners niet meer uit eten en blijven de toeristen weg. Hierdoor kelderde de prijs van het vlees en raken de koelcellen vol.

Consumptie aanmoedigen

Het Japanse ministerie van Landbouw zoekt naar manieren om mensen aan te moedigen het rundvlees te consumeren. Op voorstel van de liberale democratische meerderheidspartij zouden burgers bonnen krijgen die ze kunnen inruilen voor een stukje Wagyu-vlees.

Maar landbouwexpert Kazuhito Yamashita schuift dit idee snel terzijde en bestempelt het als idioot. 'Er zijn al regelingen om boeren te beschermen tegen scherpe prijsdalingen', zegt hij. 'Ze moeten gewoon stoppen met de slacht en de overheid het voer laten subsidiëren totdat dit voorbij is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer